Een tijd lang ging ik energieloos door het leven. Mijn werk als freelancer begon eronder te lijden alsook de kwaliteit van mijn werk. Dat begon ook mijn klant te merken. Zelf had ik niet zo goed in de gate dat dit aan het gebeuren was. Het was een alarmsignaal dat het tijd werd om iets te veranderen. Gelukkig sloeg ik er wel in om die kwaliteit terug te verbeteren, ondanks dat ik er meer moeite moest in steken. Het had me terug wakker geschud en richting actie geduwd.  Een dergelijke situatie kan je je reputatie kosten en kan ervoor zorgen dat je in no-time geen onderneming meer hebt. Het leven zorgt vaak voor verassingen. Er gebeuren dingen die je niet onder controle hebt. Je kan dan kiezen om bij de pakken te blijven zitten en je onder te dompelen in zelfmedelijden. Ofwel ben je een krijger. Iemand die de problemen aanpakt en zo goed mogelijk met de situatie omgaat. In mijn geval koos ik voor de weg van de krijger. Ik besloot om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan en de problemen aan te pakken. Door persoonlijke ontwikkeling en inzicht te krijgen in de situatie, kon ik er iets aan doen. Door een moeilijke periode gaan, is mogelijk wanneer je een sterke basis opgebouwd hebt. Er zijn een aantal bouwstenen die je erdoor kunnen helpen, zoals je mindset, je waarden en je doelen. Je kan teruggrijpen naar je talenten en daar je kracht uit halen om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan. Inzicht hebben in jezelf en je grenzen kennen helpen je om te weten wat er mogelijk is en op welke manier je best verder gaat. Daar heb je soms andere mensen voor nodig om je dit inzicht te geven. Ik liet me begeleiden door een loopbaan coach en enkele andere coaches om sneller inzicht te krijgen. Hulp vragen wanneer het moeilijker gaat, is geen zwakte. Het is net een teken van kracht. Je kiest voor de weg van de krijger en om de problemen aan te pakken. Het helpt om te focussen op de doelen die je wil bereiken. Laat al de rest vallen wat niet bijdraagt tot het bereiken van deze doelen.  De bouwstenen van jezelf zijn je missie, je visie en je talenten. Ze zorgen ervoor dat je energie blijft krijgen in wat je doet. Deze bouwstenen maken dat je helderheid hebt over waar je naartoe wil en hoe je deze dingen kan bereiken. Stel jezelf op een vaste periode een aantal vragen om te kijken of je op de goede weg bent. Wat is er belangrijk in je leven? Welke doelen kan en wil je bereiken? Op welke manier wil je deze doelen bereiken? Hoe kan je je talenten inzetten om je doelen te bereiken?  Soms heb je een blinde vlek die je verhindert om optimaal je ding te doen. Het kan helpen om iemand te hebben die met je meekijkt. Wanneer je iemand hebt die je beter begrijpt, dan kan je als een speer je doelen makkelijker bereiken. Wil jij ook meer helder krijgen wat jouw fundamentele bouwstenen zijn? Wil je sneller en beter je doelen bereiken? Dan kan je altijd een Startsessie aanvragen. Dan bekijken we samen hoe je het beste je resultaten kan behalen.