Case study: Digitale applicaties en websites ontwikkelen

Websites en applicaties ontwikkelen om het leven van mensen eenvoudiger te maken en om online ondernemen mogelijk te maken.

Kunstmaan, part of Accenture Interactive

Kunstmaan een digital agency, dat een deel is van Accenture, houdt zich bezig met het creëren van klantenbeleving. Dat uit zich dan in de vorm van reclame campagnes, websites en dergelijke. Dit doen ze voor de grotere bedrijven of de overheid, voornamelijk in België. Voor kunstmaan ontwikkelde ik websites en applicaties voor onder andere KBC (kbcmatchit.be, bolero.be, bolero-crowdfunding.be), Grandeco, Steylaerts.be, …

Telenet via Cegeka

Via Cegeka, kwam ik bij Telenet terecht. Voor Telenet bouwde ik samen met andere mee aan de webshop en de applicatie om online orders in te boeken. 

Wat is Digitalisering?

✓ Het omzetten van routine taken naar iets dat automatisch gaat
✓ Met minimale interactie meer werk mee verzetten
✓ Nieuwe producten of diensten bouwen in nieuwe of bestaande markten
✓ Websites zijn een voorbeeld van digitalisering
✓ … je kan met digitalisering eigenlijk zowat alles doen zolang je het budget hebt en de technologie bestaat

Wat betekent digitalisering voor jou?

Voor ondernemers is vrijdheid en tijd belangrijk. Want anders was je wel werknemer gebleven. Met online of digitale applicaties kan je nu net meer tijd en vrijheid creëren. Huh? Wat bedoel je?

Wel, mensen houden van routine. Het zorgt ervoor dat je dingen kan doen zonder er veel over na te denken. Je bespaart energie en je taken gaan sneller vooruit omdat je erin geoefend bent. Door routine in te bouwen ga je ook minder fouten maken.  En laat nu net routine ook iets zijn dat je makkelijk kan laten uitvoeren door digitale applicaties of websites.

Digitalisering biedt ook kansen die er anders niet zouden zijn. Denk maar aan innovaties zoals computers. Het geeft je opportuniteiten om met online diensten nieuwe markten te creëren of om bestaande markten te verstoren met innovatie.

Als freelancer heb ik al gedurende 15 jaar routine taken omgezet naar digitale applicaties. Mijn laatste opdrachten deed ik bij Kunstmaan, deel van het internationale bedrijf Accenture.

Online diensten en digitalisering is niet alleen voor grote bedrijven. Ook als je solo-ondernemer bent kan je er al gebruik van maken.

Wil jij ook eens kijken welke routine taken je allemaal kan automatiseren  zodat je meer tijd hebt voor leuke dingen? Neem dan snel contact op!

Dit resultaat kan je krijgen:

✓ Maar tijd vrijmaken in je bedrijf door taken te automatiseren
✓ Geld uitsparen door optimalisaties
✓ Minder fouten in je process omdat je menselijke interactie verminderd
✓ Nieuwe soort diensten verzinnen die anders onmogelijk zijn

 

Wil je ook je meer vrijheid in je bedrijf?

 • We doen een intake waarin we je uitdagingen en behoeften uitlijsten
 • We starten met het in kaart brengen van wat je wil vereenvoudigen of automatiseren
 • We kijken of het eventueel anders kan 
 • We beginnen met workshops om je oplossing uit te werken
 • We maken een prototype dat we meteen kunnen testen zonder dat je bakken geld kwijt bent
 • We bouwen je digitale oplossing

  Wat is mijn investering?

  Dat is natuurlijk afhankelijk van wat je wil bouwen. Wil je gewoon een website hebben? Dat kan vanaf €1557 zonder BTW. Voor andere dingen, kunnen we best eens bespreken wat er precies nodig is.

   Pin It on Pinterest